AKTUELLT


KONSTFACK STIPENDIUM

Juni 2021

I samband med min examen fick jag den stora äran att erhålla ett stipendium ur Konstfacks stipendiestiftelse. Samfond för förtjänta studenter för mitt examensarbete LIST. 

Jag är verkligen så tacksam och glad för stipendiet och den fantastiska respons och erkännande mitt projekt fått av Konstfack, mina lärare, familj och vänner samt från besökare under vårutställningen.

Sugen på att läsa min uppsats? Ladda ner hela texten här.


TREVLIG SOMMAR!MITT KANDIDATARBETE ÄR GODKÄNT!

17 maj

Mina 3 år på Konstfacks kandidatprogram i Industridesign lider nu mot sitt slut. Med tre veckor kvar är mitt examensarbete godkänt och klart, HURRA, så nu kan jag bara njuta av tiden som återstår. Kanske bygga något, fixa min portfolio och rensa och reflektera. 

Så vad händer sen? Först sommarlov med arbete på museet och kanske en sommarkurs. Planen för hösten återkommer jag med lite närmare...

Trevlig sommar!!
I SKUGGAN AV EN SJÖ 

Maj 2021

Utställning den 15 maj - 20 juni 2021, Olseröds konsthall, Olserödsvägen 52, Olseröd.

Vernissage lördag den 15 maj 2021, kl 13.00-17.00.

Övriga öppettider är onsdag - söndag kl 12.00-17.00, o m den 20 juni 2021.

På utställningen visar jag 3 sjöformer I olika storlekar, fotokonst och mina Happypots och jag delar utställningsyta med konstnären Linnéa Andersson som skapar fantastisk konst i stor skala. Sjöformerna är tillverkade av vitt kopieringspapper som har en blå ton i sig. I olika ljus fångas den blå tonen upp, förändras och förstärks. Verken kan därför se helt olika ut beroende på var de hänger, vilket tid på dygnet det är, om de hänger i dagsljus eller i artificiellt belysta utrymmen. På Olseröds konsthall kan besökaren gå runt och mellan de tre verken och själva uppleva fenomenet på plats 

Varmt välkomna!


KONSTFACKS VÅRUTSTÄLLNING

Maj 2021

Grafisk design: Linda Hallstan, Sissela Jensen och Brit Pavelson 

Jag är så glad att kunna informera att det i år kommer bli en fysisk och säker vårutställning om inget oförutsett händer. Mitt och mina klasskamraters examensarbeten kommer ni kunna bevittna mellan den 8-14 maj. Glöm inte att boka en tid innan ditt besök.

Konstfacks vårutställning 2021 äger rum på Konstfack och Konstnärshuset vid fyra unika tillfällen den 8 maj - 6 juni.

Utställningar på Konstfack
Kandidat: 8-14 maj
Master och lärarutbildning: 22-28 maj

Utställningar i Konstnärshuset
Masterprogrammet Konst: 15-23 maj
Kandidatprogrammet Konst: 29 maj - 6 juni

Utställningsbesökare kommer att behöva boka datum och tid online. Mer information kommer närmare utställningarna. 

Varmt välkomna!FÖRELÄSNING PÅ KONSTSKOLAN

April 2021

Måndag den 6 april har jag fått äran att föreläsa på Konstskolan där jag även gick min första förberedande konst- och designutbildning under läsåret 2016/2017.

Sedan jag slutat har utbildningen delats upp i en renodlad konstutbildning och en förberedande utbildning för blivande industridesigners. Jag kommer att föreläsa för den sistnämnda och visa och berätta om hur det är att studera på Konstfack samt berätta om min resa och verksamhet.

Ska bli så roligt!


PHOTOSHOOT

Februari 2021

Så spännande!! Idag är den här röda specialtillverkade pappersformen utlånad som rekvisita till en fotografering inför ett kommande modereportage i tryckt format. 

Helt klart ovant att arbeta med ett helt matt papper i starka färger men den växte på mig under arbetets gång.

Nu ör det bara att hålla tummarna för att den får vara med på ett hörn...


SUPERELLIPSEN

Februari 2021

Den 8 - 13 februari, AT LAST i Superellipsen, Sergels torg.

Vår digitala utställning kan ses dygnet runt fr o m den 8 februari 2021.

I samband med Stockholm Design Week har designskolorna i Stockholm dragit ihop en egen utställning som komplement till årets digitala version av Greenhouse. I Superellipsen visar vi på Industridesign upp resultatet av vinterns kurs "Action & Failure" i ett av Ellipsens stora skyltfönster ut mot Sergels torg.

Till oss behöver ingen tid bokas då den går att se dygnet runt utifrån. Vill ni däremot besöka de tre utställningarna som visas inomhus i Ellipsen så behöver ni boka en tid i förväg. 

Varmt välkomna!


GREENHOUSE + ID = SANT

Februari 2021

I år har min klass fått den stora äran att ställa ut på Greenhouse under andra veckan i februari. Då pågående pandemi sätter stopp för en fysisk möbelmässa så kommer det inom kort att publiceras en digital utställning för att visa upp allt fint som skolor och bransch skapat till eventet. Såklart supertrist att inte få möjlighet att möta alla besökare och visa upp våra skapelser "live" men vi ska göra vårt yttersta för att presentera våra verk och representera vår skola på bästa sätt. 

Årets mässa har ledorden HÅLLBARHET - INNOVATION - NYFIKENHET i fokus och till det har vi på Industridesign valt att applicera temat FRAMTID.
SUMMERAR ÅRET 2020

Januari 2021

Dags att summera konst- och designåret 2020. Ett annorlunda år för alla världen över. Ett år där hemarbete i form av digital undervisning även tog över i skolorna och där vi inte haft möjlighet att umgås med nära och kära som vi velat. Ett år där varje positiv händelse och input betytt extra mycket.  Ett år där jag trots alla restriktioner fått fina möjligheter att visa upp min konst och design, något som jag är så tacksam för. 

Vad 2021 har att erbjuda vet vi inte men jag är laddad och redo att skapa stort som smått...

Här visades min konst och design:

 • En omarbetad version av mitt verk "Soilu" ingår numer i Frövifors pappersbruksmuseums permanenta samling.

 • Under våren erhöll jag ett stipendium via Ulla Fröberg-Cramérs Stipendiestiftelse.

 • Mitt bidrag "Block" nominerades vidare i Sofacompanys designtävling. 

 • Konstfacks Instagramkonto under en vecka i oktober där jag visade upp min konst och design.

 • Min papperskonst lyftes på @kvinnokonstens instagramkonto.

 • Min utställning "Känslan av en trasmatta" visades under 3 veckor i november i Galleri Sintras fönster i Göteborg.

 • Lampan "Happy Pot - Uplight" köptes in av och deltog i MAQS Advokatbyrås årliga konstlotteri. 

 • Konst- och design skapade inom ramen för min utbildning.

 • Konstfacks årliga julmarknad, 


KONSTFACKS JULBUTIK

December 2020

Den 11 - 23 december, Liljeholmstorget Galleria, T-baneplan.

Öppettider måndag-fredag 10.00-19-00, lördag-söndag 10.00-18.00.

Nästan inget är som vanligt men designen, konsten och konsthantverket består. Konstfacks studentkår öppnar en tillfällig butik där ni nu kan ta del av allt det fantastiska som Konstfacks studenter skapat. 

Mitt bidrag till årets version av Konstfacks julmarknad är mina krukor "Happy Pots" och underlägg "Dov". Krukorna är tillverkade av återvunna inredningstidningar och konservburkar som jag räddar från lokala restauranger och underläggen är tillverkade av filt. Allt handgjort med mycket kärlek.

Mer information finner ni här

Varmt välkomna!


VERK TILL KONSTFÖRENING

November 2020

Lampan ""Happy pot" köptes i november av MAQS Advokatbyrå för att ingå i årets konstlotteriet som deras konstförening driver för sina medlemmar. Ska bli så spännande att se vart lampan hamnar härnäst...

"Happy pot" är en så kallad up-light skapad av återvunna inredningstidningar och konservburkar som jag räddar från lokala restauranger. I samma serie ingår även krukor och pennställ.

Bilden är tagen på min utställning "Känslan av en trasmatta" som visades i Sintras fönster under november månad 2020.


KÄNSLAN AV EN TRASMATTA 

November 2020

Den 7 - 25 november 2020, Sintra konsthantverk och galleri, Landsvägsgatan 5  i Haga, Göteborg

Vernissage lördag den 7 november 2020, kl 12.00-16.00.

Övriga öppettider är vardagar kl 11.00-18.00, lördagar kl 11.00-16.00, söndagar stängt t o m den 25 november 2020.

I Sintras fönster visar jag upp "Känslan av en trasmatta". En serie av både användbara produkter och skulpturala verk som alla är tillverkade av återvunna inredningstidningar. Känslan av mormors trasmattor under mina fötter och den värme och trygghet de skapade i hennes hem under min uppväxt är min inspiration till serien.

Mer information om Sintra finner ni här.

Varmt välkomna!


PUBLICITET PÅ @KVINNOKONSTEN

Oktober 2020

Glada nyheter! @kvinnokonsten lyfte nio av mina verk på sitt instagramkonto den 19 oktober 2020. Jag är så smickrad att få dela plattform med så många fantastiska och kreativa kvinnor inom konstens alla discipliner.

Mer information om Kvinnokonsten finner ni här

Tusen, tusen tack för publiciteten!


KONSTFACKS INSTAGRAM 

Oktober 2020

Mellan den 12-18 oktober kan ni följa mig på Konstfacks Instagramkonto. Min plan är att publicera minst två poster varje dag där jag bland annat visar:

1. Vad klassen och jag får göra under en vanlig skolvecka samt en tillbakablick på vår första termin på skolan.

2. Min konst och design som jag skapar utanför skolmiljön.

Klicka här för länk till Konstfacks Instagram och följ sidan redan nu!

Mitt Instagram finner ni här.


SKOLSTART HT 2020

September 2020

Höstterminen startar med 4 veckor praktik för bästa Cecilia Ömalm en lokal konstnär som arbetar i ett flertal olika uttryck. Känd i branschen för sina fantastiska fotografier, kollage, ljusinstallationer och skulpturala verk ser jag så fram emot se hur hon arbetar och att vara henne behjälplig i pågående projekt. Första veckan ligger fokus på fotografering och bildredigering...


Mer information om Cecilia Ömalm finner ni här.


NOMINERAD I DESIGNTÄVLING

Augusti 2020

Glada nyheter såhär i slutet av sommarlovet. Mitt tävlingsbidrag - soffan BLOCK - har gått vidare som en av femtio nominerade  i The Sofacompanys designtävlingen som som pågår just nu. 

Mellan den 14-21 augusti får alla som vill rösta på The Sofacompanys hemsida med en chans att vinna en alldeles egen soffa. Hur det går i tävlingen vet vi den 31 augusti...

Hjälp mig vidare i tävlingen genom att rösta här.

UPPDATERAD INFORMATION

Tusen tack alla som röstade på min design! Tyvärr inget pris denna gång men känner mig glad över att få dela 4:e platsen med 46 andra duktiga designers.NYA ETIKETTER

Juli 2020

Mina nya "hangtags" kom med posten idag så nu kan jag märka upp min konst och design när helst det behövs.

Jag har ändrat designen en hel del sen sist jag beställde både i form och layout för att hitta ett uttryck som bättre representerar mig och det jag skapar. Känner nog att jag lyckats med precis det...


SOMMARLOV ELLER INTE

Juni 2020

Igår fick vi digitalt bevittna våra kandidat 3:or och master 2:or ta sin examen, få stipendium och skåla med varandra och lärarna i Spökparken. Idag har vi haft vår terminsavslutning via Zoom för att därefter få se och inspireras av vårutställning där de 195 elever som tar sin examen i år visar upp sina EX-arbeten digitalt via Konstfacks hemsida. Alla lösningar på att kunna mötas utan att ses och möjlighet att delta utan att vara där hade säkert känts konstigt om någon i höstas hade sagt till mig att det är såhär vi skulle genomföra och avsluta vårterminen 2020. Men med den vår vi haft har vi lärt oss just dessa knep - en del bra och en del sämre sätt har testats och visst har det funkat men den allra bästa avslutningspresenten vi kunde få var bekräftelsen på att vi ska få komma tillbaka till skolan i höst! 

Så vad händer i sommar? Min resa till Kroatien är inställd och vi får inte besöka min 96 åriga mormor på hennes äldreboende eller för den delen flyga dit. Museet är fortfarande stängt och om de öppnar i slutet på juni så är det i mycket begränsad skala och vi är många som delar på få arbetspass. Min plan - jo, preppa och bygga inför höstens utställning, skissa på idéer till EX-arbete, lite hemmafix och en sommarkurs på distans i Cirkulär textil ;), har ju ändå övat på det där digitala hela våren...


KONSTFACK STIPENDIUM

April 2020

I år har jag fått den stora äran att erhålla ett stipendium ur Ulla Fröberg-Cramérs stipendiestiftelse för ett projekt jag arbetar med inför hösten. Mer information om det kommer men som en liten "sneak peek" så har det med alla rullade tidningspapper att göra...

Stipendiet delas ut två gånger per år ur Ulla Fröberg-Cramérs stipendiumstiftelse till studenter och lärare vid Konstfack enligt följande kriterier:

"Disponibel avkastning skall användas till bildande av stipendier för obemedlade lärjungar vid Konstfack i Stockholm, hvilka genom godt uppförande, flit och större anlag deraf gjort sig förtjenta."

Jag är verkligen så tacksam och glad för stipendiet och det stöd det ger mig att slutföra mitt projekt!


UTBILDNING PÅ DISTANS

Mars 2020

Från och med nu kommer all utbildning på Konstfack att ske på distans för att undvika smittspridning av Covid-19 bland elever och lärare. För hur lång tid vet ingen idag. Hälsan kommer så klart alltid först och vi kan bara hålla tummarna för att vi snart är tillbaka i våra verkstäder. Tills dess så kör vi föreläsningar, handledning, redovisningar och fika över Zoom.

Håll avstånd men utan att ha taggarna utåt. Hjälp och ta hand om varandra så tar vi igenom detta!


KOMMANDE UTSTÄLLNING

Februari 2020

Den 7 - 25 november 2020, Sintra konsthantverk och galleri, Landsvägsgatan 5 Haga, Göteborg

Vernissage lördag den 7 november 2020, kl 12.00-16.00.

Övriga öppettider är vardagar kl 11.00-18.00, lördagar kl 11.00-16.00, söndagar stängt t o m den 25 november 2020.

Till vintern har jag fått förmånen att visa upp papper som material och sälja min konst och design på Sintra konsthantverk och galleri i Göteborg. Jag har ett av deras fönster till mitt förfogande men exakt vad jag kommer bygga där får jag återkomma med lite närmare.
MOBILA RUM

Januari 2020

Den 31 januari - 7 februari 2020, Konstfack, Telefonplan, Stockholm.

Tillsammans med eleverna på textil arbetar vi med att skapa mobila rum med biomimik i fokus. 

Min grupp har valt att arbeta med lager som teknik och   solrosens egenskaper som inspiration.

Kursen avslutas med en utställning i Vita havet på Konstfack. Kom och kolla!

Välkomna!


TÅG - NATT OCH DAG 

Januari 2020

Den 16-26 januari 2020, Konstfack, Telefonplan, Stockholm

Just nu arbetar vi för fullt med ett projekt tillsammans med SJ där vi ritar och designar framtidens tåg avsedd för långresor genom Europa. Tillsammans med två klasskamrater och tre eleverna från IA har vi beslutat oss för att blicka 30 år framåt i tiden.

Året 2049 när tåget erbjuder det vi människor då behöver mest - Sömn och vila. 

Här intill ser ni en ljus- och luftinstallation som jag skapat till vår sovkupé.


SUMMERAR ÅRET 2019

Januari 2020

Dags att summera konst- och designåret 2019 - ett  fantastiskt år på många sätt!  Många nya lärdomar på skolan och jag har även i år fått möjlighet att visa upp min konst och design vid flera tillfällen som jag är så tacksam för. Ser med spänning fram emot var 2020 har att erbjuda...

Här visades min konst och design: 

 • Konstfacks Instagramkonto under en vecka i februari där jag visade upp min konst och design.

 • Utställning för Projekt "Normkritik", Konstfack.  

 • Mitt verk Klan köptes in och deltog i Handelsbankens konstförenings konstlotteri under våren. Så roligt!

 • Sommarutställning "A Paper Art Fantasy", Frövifors pappersbruksmuseum där mitt verk Soilu ställdes ut tillsammans med 7 andra pappersverk. 

 • Konst- och design skapade inom ramen för min utbildning.

 • Konstfacks årliga julmarknad.


KONSTFACKS JULMARKNAD 

November 2019

Den 30 november - 1 december 2019, kl 10.00 - 17.00, Telefonplan.

I år kommer jag dela ett bord med en av mina fina kursare på Konstfacks årliga julmarknaden. Vi kommer båda att sälja egentillverkade saker som är både bra-att-ha och fina att titta på. Kom, kolla och köp!

Information från Konstfacks studentkår:

Julmarknaden på Konstfack är en årlig händelse, där studenter från alla institutioner säljer skulpturer, måleri, keramik, glas, smycken, textilier, kläder, dekorationer, och annat fint och roligt. Det finns också ett mysigt café där du kan köpa fika, samt en workshop där barn och vuxna kan göra egen konst.

Endast 20 kronor i entré. Vi har Swish.

Varmt välkomna!SKOLSTART HT 2019

September 2019

Dags att påbörja mitt andra år på Konstfacks 3-åriga kandidatutbildning i Industridesign. Ser fram emot nya spännande kurser, utmaningar och smart design...

Följ mig vecka för vecka här.


NYTT EXTRAARBETE

Maj 2019

Sommaren 2019 arbetar jag som museivärd på Naturhistoriska riksmuseet.

Som museivärd arbetar man i museets information, i museibutiken, i biljettkassan, på Cosmonova och som resursperson.

Det perfekta sommarjobbet som jag hoppas ska utvecklas till det perfekta extraarbetet även när skolan startar igen...


Kom och besök detta fantastiska museum!


VERK TILL KONSTFÖRENING

Maj 2019

Våren 2019 är mitt verk KLAN med i Handelsbankens konstlotteri. Ska bli så spännande att se vart det hamnar härnäst... 

KLAN är skapad av filt, trä och metall och är en vidareutveckling av mitt verk FAMILJEBAND där jag skapar samma form/mönster i vitt kopierings-papper.

KLAN visades för första gången i samband med Gerlesborgsskolans vårutställning 2018 och direkt därefter på Galleri Helle Knudsen där verket också såldes. 

Bilden på konstföreningens hemsida är inte av bästa kvalitet så jag tar mig friheten att använda en egen bild.


A PAPER ART FANTASY

Maj 2019

Mellan den 15 juni - 31 augusti 2019, Frövifors Pappersbruksmuseum.

Vernissage lördag den 15 juni kl 11.00-14.00. 

Övriga öppettider är tisdag-lördag kl 10.00-16.00 t.o.m. den 31 augusti 2019.

Tillsammans med 7 andra konstnärer har jag fått förmånen att bygga en egen liten värld av papper till utställningen "A Paper Art Fantasy" som visas vid Frövifors pappersbruksmuseum i sommar.

Verket jag kommer ställa ut heter SOILU och är uppbyggt av tusentals remsor av vitt kopieringspapper. Formen ringlar sig i ett vattenliknande mönster, ett slutet kretslopp i både stillhet och konstant rörelse, som förstärks av de reflektioner den skapar. Upplyst av färg hänger SOILU ner från taket och väller ut över podiet.

SOILU har fått sitt namn efter en sjö i en by i nordöstra Finland som rymmer min familjehistoria.

Kom och besök utställningen i sommar! 


Utställningen i pressen:

 • Instagram - P4 Örebro
 • Morgonradio - P4 Örebro
NORMKRITIK

April 2019

Normkritik, den 11 - 14 april 2019, ateljé 5, Konstfack, Stockholm.

Vernissage torsdag den 11 april kl 16.00-18.00.

Skolprojekt där vi utforskat en personlig frågeställning ur ett normkritiskt perspektiv och därefter skapat varsitt konstnärlig uttryck.

Läs mer om projektet här.


KONSTFACKS INSTAGRAM

Februari 2019

Mellan den 4-10 februari 2019 kan ni följa mig på Konstfacks Instagramkonto. Min plan är att publicera minst två poster varje dag där jag bland annat visar:

1. Vad klassen och jag får göra under en vanlig skolvecka samt en tillbakablick på vår första termin på skolan.

2. Min konst och design som jag skapar utanför skolmiljön.

Klicka här för länk till Konstfacks Instagram och följ sidan redan nu!


Mitt Instagram finner ni här.


SUMMERAR ÅRET 2018

Januari 2019

Nytt år och nya spännande utmaningar att anta så dags att summera året 2018 - och vilket fantastiskt år jag har haft. Jag har mått toppen, kommit in på Konstfack tillsammans med 13 fina klasskamrater och jag har fått visa upp min konst och design vid så många fina tillfällen. Ser med spänning fram emot var 2019 har att erbjuda...

Här har min konst och design visats 2018: 

 • Gerlesborgsskolans vårutställning       
 • Avgångsklassens utställning på Galleri Helle Knudsen  

 • Sommarutställningen, Galleri Helle Knudsen 

 • Sommarskyltning, Antalis showroom         

 • Utställning för Projekt "Kung Saga", Konstfack 

 • Arbetsprover till  Konstfack          

 • Soloutställning "Tvåtusen sjöar" på Galleri Candyland

 • Konstfacks årliga julmarknad.


GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! 

December 2018

Önskar er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År tillsammans med nära och kära! 

För mig är en riktigt god jul detsamma som en vit jul. En jul där alla, barn som vuxna, får känna lugn och värme i ett tryggt och kärleksfullt sammanhang utan stök, bråk, och oro. 

En jul utan alkohol och droger är en vit och god jul för ALLA!

Kram

Annika


KONSTFACKS JULMARKNAD

December 2018

Den 1 - 2 december 2018, kl 10.00 - 17.00, LM Ericssons väg 14, T-bana eller buss till Telefonplan.

I år kommer jag dela ett bord med en kursare från ID2 på julmarknaden. Vi kommer båda att sälja egentillverkade saker som är bra-att-ha och fina att titta på. Kom, kolla och köp!

Information från Konstfacks studentkår: 

Julmarknaden på Konstfack är en årlig händelse, där studenter från alla institutioner säljer skulpturer, måleri, keramik, glas, smycken, textilier, kläder, dekorationer, och annat fint och roligt. Det finns också ett mysigt café där du kan köpa fika, samt en workshop där barn och vuxna kan göra egen konst. 

Endast 10 kronor i entré. Vi har Swish.

Varmt välkomna!


KUNG SAGA

November 2018

Utställningen "KUNG SAGA", visas den 22 - 28 november 2018, Biblioteksgången, Konstfack, Stockholm.

Vernissage torsdag den 22 november kl 16.30-19.00. Övriga öppettider är under skoltid måndag - fredag kl 09.00 - 16.00 t o m den 28 november 2018.

Skolprojekt i samarbete med särgymnasiet Kung Saga där vi skapat individanpassade sittmöbler till varsin elev. 

Läs mer om projektet här.


TVÅTUSEN SJÖAR

November 2018

Soloutställningen "Tvåtusen sjöar", visas den 9 - 25 november 2018, Galleri Candyland, Gotlandsgatan 76, Stockholm.

Vernissage fredag den 9 november kl 17.00-22.00. Övriga öppettider är fredag - söndag kl 13.00 - 16.00 t o m den 25 november 2018.

I år har jag fått den stora äran att bli inbjuden att ställa ut några utav mina verk och fotografier på det konstnärsdrivna galleriet Candyland på söder. De verk som visas under perioden är: TVÅTUSEN SJÖAR, FAMILJEBAND, SFÄR, INHALE, EXHALE och LAGER 1-8. 

Fredag den 23 november vaktas utställningen av konstnär Cecilia Ömalm, övriga dagar är jag på plats. Kom och kolla!

Mer information om Candyland och min utställning finner ni här.

Varmt välkomna!


SKOLSTART HT 2018

September 2018

Den 3 september 2018, Konstfack, Stockholm.

I år påbörjar jag min 3-åriga kandidatutbildning i Industridesign på Konstfack i Stockholm.

Med en mångårig karriär inom ekonomi, HR och projektledning bakom mig tog jag hösten 2016 beslutet att det var dags för mig att helt byta bana för att utforska och utveckla min kreativa sida. Efter två år på förberedande konst- och designskolor, först på Konstskolan i Stockholm och därefter på Gerlesborgsskolan, sökte jag i år till Konstfack för första gången - och kom in.

För mig är god design en smart kombination av finess, form och funktion...


SOMMAR I SVERIGE

Juni 2018

"Sommar i Sverige", 26 juni - 30 september 2018, Antalis, Birger Jarlsgatan 23, Stockholm.

I år har jag fått den stora äran att skapa och bygga Antalis sommarskyltning. Pappersformerna som visas är byggda i tre olika nyanser ur Antalis serie Popset. Skyltningen har fått namnet - "Sommar i Sverige" - och hänger i Antalis stora fönster ut mot Birger Jarlsgatan 23.

"Sommar i Sverige" är tillverkad av tusentals remsor av papper i 3 nyanser ur serien Popset, mått ca 360x400 cm.

Här finner ni mer information om Antalis.

Kom förbi och titta! SISTA HÄNGET

Juni 2018

"Sista hänget", den 7 - 27 juni 2018, Galleri Helle Knudsen, Sandsborg.

AW/Vernissage torsdag den 7 juni kl 17.00-20.00

Konstnärer: Sofia Heinonen, Andrea Grath, Amanda Karlsson, Emma Larsson, Kersti Rågfelt Strandberg, May Lindholm, Frank Olsson, Annika Toijanen, Björn Camenius, Frida Johansson, Lukas Cornix, Maria Lund.

Mitt verk "Tusen sjöae"  består av 1 000 remsor vitt kopieringspapper monterade i en träram, mått 70x70x5 cm. 

För mer information, klicka här

Varmt välkommen!


AVGÅNGSELEVERNA 2018

Maj 2018

"Avgångseleverna", den 19 - 27 maj 2018, Galleri Helle Knudsen, Sandsborg

Vernissage lördag den 19 maj kl 12.00-16.00

Konstnärer: Alicia Borssén, Joel Graw, Charlotta Öberg, Mimo Listerfelt, Annika Toijanen, Fanny Danelid, Anna Ek, Nellie Stoltz, Caroline Ullman, Adina Fohlin, Marielle Göthberg, Anna Berggren, Sofia Herelius.

Följande av mina verk visades: KLAN, DOV, SFÄR och TUSEN SJÖAR. 

För mer information, klicka här

Varmt välkommen!


VÅRUTSTÄLLNING

Maj 2018 

Den 10 - 13 maj 2018, Gerlesborgsskolan, Hjorthagen.

Vernissage torsdag den 10 maj kl 13.00-16.00

Kom och skåda, ta del av och inspireras av skolans första- och andraårselevers konst. Vi utlovar en grupputställning där vi visar bland annat bildkonst, installation, skulpturala verk, performances & videoverk. 

Följande av mina verk visades: GENERATIONSSKIFTE, TUSEN SJÖAR, RINGDANS, KLAN, LAGER och SFÄR.

Affisch skapad av Ana Hultgren Mejias. 

För mer information, klicka här

Varmt välkommen! 


GUNGAR MED MORMOR

November 2017

Soloutställningen "Gungar med mormor", den 20 - 24 november 2017, Gerlesborgsskolan, Hjorthagen.

Att producera verk och hålla en soloutställning i skolans lokaler ingår för samtliga elever under åk 2 som en del av Gerlesborgsskolans konstnärliga grundutbildning. 

Vid min utställning fokuserade jag på mitt finska arv, min mormors historia och tre generationer förstfödda kvinnor - min mormor, min mamma och jag. Samtliga verk är byggda med olika typer av papper och trädetaljer som huvudsakligt material.

Mina verk som visades under min soloutställning: GENERTIONSSKIFTE, TUSEN SJÖAR, GUNGAR MED MORMOR, REDSKAP PÅ FINSKA, RINGDANS, SFÄR och PAPILJOTT. VÅRUTSTÄLLNING 

Maj 2017

Den 31 maj - 6 juni 2017, Konstskolan i Stockholm, Kungstensgatan 45, Stockholm.

Vernissage 31 maj kl 16.00-19.00. 

Konstskolan har i sitt slutprojekt arbetat med temat Identitet. Utställningen ingår som en del av Vår utställning i vilken fem av Folkuiversitetets Konst-och kulturutbildningar ingår. Ordet identitet har fått en aktualiserad betydelse i vår tids samhällsdebatt. Begreppet genomlyses i korta workshopar och i ett eget konstnärligt arbete. Vi vill utforska och visualisera temat på utifrån politiska, sociala och psykologiska aspekter.

Mitt verk - FAMILJEBAND - är tillverkat av 1 700 remsor vitt kopierings-papper och monterad på och i en ram av träreglar. Mått 300 x 200 cm.


Varmt välkommen!