EFFEKTEN I HÖRNRUMMET

I kursen "Action & Failure" tar vi avstamp i temat "Framtiden" och inom ramen för den har jag valt att arbeta med framtidens boende och mer specifikt ett bättre nyttjande av våra hörn. Här presenterar jag mitt designförslag, hörnlampan EFFEKT, som främst riktar sig till hyresgäster som är i behov av ett aktivitetsbaserat boende med ytor och rum som anpassar sig efter behov. Lampan passar även utmärkt för alla trångbodda och inredningsintresserade som letar efter en stilren, praktisk och smart detalj till hemmet.

EFFEKT är en hopfällbar hörnlampa som är designad för att genom ljus och skugga skapa flexibla ytor, skapa en känsla av avskildhet vid behov och ta minimalt med plats när den inte används. Det enda som behövs är ett tomt hörn, ett par skruvar och ett eluttag - i gengäld kastar EFFEKT fantastiska skuggor på väggar och golv.LAMELLERNA

Reglera lampans styrka och sken genom att öppna och stänga de fyra lamellerna. Tryck in lamellen för att stänga den och dra ut den när du vill öppna upp den igen. När lampan är stängd ligger den dikt mot väggen och tar minimalt med plats i rummet.

Översta lamellen har en uplight funktion integrerad i sig.

Nedersta lamellen har integrerad läsbelysning riktad nedåt.STORYBOARD