STOCKHOLM CRAFT WEEK

September 2021


Exhibition TAKEAWAY September 30 - October 3, 2021, Galleri Duerr, Linnégatan 89 B, Stockholm.

Vernissage Thursday September 30 september, 5 pm -8 pm.

This year I have the great honor to shoe my art at TAKEAWAY during Stockholm Craft Week. 

Sjöformerna som kommer visas är tillverkade av vitt kopieringspapper med en blå ton i sig som förändras och förstärks av ljus. Verken kan därför se helt olika ut beroende på var de hänger, vilket tid på dygnet det är samt om de hänger i dagsljus eller i artificiellt upplysta utrymmen. 

Find more about Stockholm Craft Week och TAKEAWAY here and about Galleri Duerr here.

Hope to see you there!

BACK TO SCHOOL AUTUMN 2021

August 2021

The autumn term starts with introductions to the school's workshops before the start of the first course. So looking forward to fixing up to my new workplace and to get started!

"The sky´s the limit" - let´s go!!SWITCHING TO ENGLISH

August 2021

It´s about time that I change language from Swedish to English here on my website!

Post below still have Swedish captions but the headings are updated. 

LIST @STUDENT.DESIGN

August 2021

Roliga nyheter! 

@student.design gav mig förmån att presentera mitt examensarbete på deras Instagramkonto, med över 400.000 följare, den 3 augusti 2021. Jag är så smickrad att få dela plattform med så många fantastiska och kreativa designers från hela världen och i så många olika discipliner.

Mer information om Studentdesign finner ni här och klicka på bilden här intill för att komma till själva inlägget.

Tack bästa Becka @harnborgdesign för att du agerar modell i inlägget och med bravur visar hur lätt hyllan kan förändras efter önskemål och behov.

Tusen, tusen tack @student.design för publiciteten!

 THE MASTER PLAN 

June 2021

Tidig vårvinter och mitt under arbetet med två utställningar på Stockholm Design Week och med tankarna på kommande examensarbete drog ansökningsarbetet för vidare studier igång. Den 1 mars lämnade jag in 21 sidor portfolio med rigorösa krav på vad och hur projekten skulle presenteras.

Beskedet kom bara dagar in på sommarlovet när det blev klart att jag tillsammans med 13 elever från hela världen fått en plats till Konstfacks 2-åriga utbildning "Masterprogram i design - Individuell studieplan i design". 30 augusti 2021 drar höstterminen igång med nya spännande utmaningar och klasskamrater. 

HURRA!! 

KONSTFACK SCHOLARSHIP

June 2021

I samband med min examen fick jag den stora äran att erhålla ett stipendium ur Konstfacks stipendiestiftelse. Samfond för förtjänta studenter för mitt examensarbete LIST. 

Jag är verkligen så tacksam och glad för stipendiet och den fantastiska respons och erkännande mitt projekt fått av Konstfack, mina lärare, familj och vänner samt från besökare under vårutställningen.

Sugen på att läsa min uppsats? Ladda ner hela texten här.

I PASSED!

May 2021

Mina 3 år på Konstfacks kandidatprogram i Industridesign lider mot sitt slut. Med tre veckor kvar är mitt examensarbete godkänt och klart, HURRA, så nu kan jag bara njuta av tiden som återstår. Kanske bygga något, fixa min portfolio och rensa och reflektera. 

Så vad händer sen? Först sommarlov med arbete på museet och kanske en sommarkurs. Planen för hösten återkommer jag med lite närmare...

Trevlig sommar!!

GALLERY EXHIBITION

May 2021

Utställning den 15 maj - 20 juni 2021, Olseröds konsthall, Olserödsvägen 52, Olseröd.

Vernissage lördag den 15 maj 2021, kl 13.00-17.00.

Övriga öppettider är onsdag - söndag kl 12.00-17.00, t o m den 20 juni 2021.

På utställningen "I skuggab av en sjö" visar jag upp tre sjöformer I olika storlekar, fotokonst och mina Happypots och jag delar utställningsyta med konstnären Linnéa Andersson som skapar fantastisk konst i stor skala. Sjöformerna är tillverkade av vitt kopieringspapper som har en blå ton i sig. I olika ljus fångas den blå tonen upp, förändras och förstärks. Verken kan därför se helt olika ut beroende på var de hänger, vilket tid på dygnet det är, om de hänger i dagsljus eller i artificiellt belysta utrymmen. På Olseröds konsthall kan besökaren gå runt och mellan de tre verken och själva uppleva fenomenet på plats 

Varmt välkomna!

SPRING EXHIBITION

April 2021

Jag är så glad att kunna informera att det i år kommer bli en fysisk och säker vårutställning om inget oförutsett händer. Mitt och mina klasskamraters examensarbeten kommer ni kunna bevittna mellan den 8-14 maj. Glöm inte att boka en tid innan ditt besök.

Konstfacks vårutställning 2021 äger rum på Konstfack och Konstnärshuset vid fyra unika tillfällen den 8 maj - 6 juni.

Utställningsbesökare kommer att behöva boka datum och tid online. Mer information kommer finnas på Konstfacks hemsida lite närmare utställningarna. 

Varmt välkomna!

LECTURER AT KONSTSKOLAN

April 2021

Måndag den 6 april har jag fått äran att föreläsa på Konstskolan där jag även gick min första förberedande konst- och designutbildning under läsåret 2016/2017.

Sedan jag slutat har utbildningen delats upp i en renodlad konstutbildning och en förberedande utbildning för blivande industridesigners. Jag kommer att föreläsa för den sistnämnda och visa och berätta om hur det är att studera på Konstfack samt berätta om min resa och verksamhet.

Ska bli så roligt!

PHOTOSHOOT

February 2021

Så spännande!! Idag är den här röda specialtillverkade pappersformen utlånad som rekvisita till en fotografering inför ett kommande modereportage i tryckt format. 

Helt klart ovant att arbeta med ett helt matt papper i starka färger men den växte på mig under arbetets gång. Nu är det bara att hålla tummarna för att den får vara med på ett hörn...

EXHIBITION AT SUPERELLIPSEN

February 2021

Den 8 - 13 februari, visas AT LAST i Superellipsen, Sergels torg i Stockholm.

Vår digitala utställning kan ses dygnet runt fr o m den 8 februari 2021.

I samband med Stockholm Design Week har designskolorna i Stockholm dragit ihop en egen utställning som komplement till årets digitala version av Greenhouse. I Superellipsen visar vi på Industridesign upp resultatet av vinterns kurs "Action & Failure" i ett av Ellipsens stora skyltfönster ut mot Sergels torg.

Till oss behöver ingen tid bokas då den går att se dygnet runt utifrån. Vill ni däremot besöka de tre utställningarna som visas inomhus i Ellipsen så behöver ni boka en tid i förväg. 

Varmt välkomna!

GREENHOUSE + ID = TRUE!

February 2021

I år har min klass fått den stora äran att ställa ut på Greenhouse under andra veckan i februari. Då pågående pandemi sätter stopp för en fysisk möbelmässa så kommer det inom kort att publiceras en digital utställning för att visa upp allt fint som skolor och bransch skapat till eventet. 

Såklart supertrist att inte få möjlighet att möta alla besökare och visa upp våra skapelser "live" men vi ska göra vårt yttersta för att presentera våra verk och representera vår skola på bästa sätt. 

Årets mässa har ledorden HÅLLBARHET - INNOVATION - NYFIKENHET i fokus och till det har vi på Industridesign valt att applicera temat FRAMTID.

THE YEAR 2020

January 2021

Dags att summera konst- och designåret 2020. Ett annorlunda år för alla världen över. Ett år där hemarbete i form av digital undervisning även tog över i skolorna och där vi inte haft möjlighet att umgås med nära och kära som vi velat. Ett år där varje positiv händelse och input betytt extra mycket.  Ett år där jag trots alla restriktioner fått fina möjligheter att visa upp min konst och design, något som jag är så tacksam för. 

Vad 2021 har att erbjuda vet vi inte men jag är laddad och redo att skapa stort som smått...

Här visades min konst och design:

 • En omarbetad version av mitt verk "Soilu" ingår numer i Frövifors pappersbruksmuseums permanenta samling.

 • Under våren erhöll jag ett stipendium via Ulla Fröberg-Cramérs Stipendiestiftelse.

 • Mitt tävlingsbidrag "Block" nominerades vidare i The Sofacompanys designtävling. 

 • Jag tog hand om Konstfacks Instagramkonto under en vecka i oktober där jag visade upp min konst och design.

 • Min papperskonst lyftes på @kvinnokonstens instagramkonto.

 • Min utställning "Känslan av en trasmatta" visades under 3 veckor i november i Galleri Sintras fönster i Göteborg.

 • Lampan "Happy Pot - Uplight" köptes in av och deltog i MAQS Advokatbyrås årliga konstlotteri. 

 • Konst- och design skapade inom ramen för min utbildning.

 • Konstfacks årliga julmarknad. 

KONSTFACK CHRISTMAS STORE

December 2020

Den 11 - 23 december, Liljeholmstorget Galleria, T-baneplan.

Öppettider måndag-fredag 10.00-19-00, lördag-söndag 10.00-18.00.

Nästan inget är som vanligt men designen, konsten och konsthantverket består. Konstfacks studentkår öppnar en tillfällig butik där ni nu kan ta del av allt det fantastiska som Konstfacks studenter skapat. 

Mitt bidrag till årets version av Konstfacks julmarknad är mina krukor "Happy Pots" och underlägg "Dov". Krukorna är tillverkade av återvunna inredningstidningar och konservburkar som jag räddar från lokala restauranger och underläggen är tillverkade av filt. Allt handgjort med mycket kärlek.

Mer information finner ni här

Varmt välkomna!

HAPPY POT TO ART ASSOCIATION

November 2020

Lampan ""Happy pot" köptes i november av MAQS Advokatbyrå för att ingå i årets konstlotteriet som deras konstförening driver för sina medlemmar. Ska bli så spännande att se vart lampan hamnar härnäst...

"Happy pot" är en så kallad up-light skapad av återvunna inredningstidningar och konservburkar som jag räddar från lokala restauranger. I samma serie ingår även krukor och pennställ.

Bilden är tagen på min utställning "Känslan av en trasmatta" som visades i Sintras fönster under november månad 2020.

WINDOW EXHIBITION

November 2020

Den 7 - 25 november 2020, Sintra konsthantverk och galleri, Landsvägsgatan 5  i Haga, Göteborg

Vernissage lördag den 7 november 2020, kl 12.00-16.00.

Övriga öppettider är vardagar kl 11.00-18.00, lördagar kl 11.00-16.00, söndagar stängt t o m den 25 november 2020.

I Sintras fönster visar jag upp "Känslan av en trasmatta". En serie av både användbara produkter och skulpturala verk som alla är tillverkade av återvunna inredningstidningar. Känslan av mormors trasmattor under mina fötter och den värme och trygghet de skapade i hennes hem under min uppväxt är min inspiration till serien.

Mer information om Sintra finner ni här.

Varmt välkomna!

PUBLICITY @KVINNOKONSTEN

October 2020

Glada nyheter! 

@kvinnokonsten lyfte nio av mina verk på sitt Instagramkonto den 19 oktober 2020. Jag är så smickrad att få dela plattform med så många fantastiska och kreativa kvinnor inom konstens alla discipliner.

Mer information om Kvinnokonsten finner ni här

Tusen, tusen tack för publiciteten!

KONSTFACK INSTAGRAM 

October 2020

Mellan den 12-18 oktober kan ni följa mig på Konstfacks Instagramkonto. Min plan är att publicera minst två poster varje dag där jag bland annat visar:

1. Vad klassen och jag får göra under en vanlig skolvecka samt en tillbakablick på vår första termin på skolan.

2. Min konst och design som jag skapar utanför skolmiljön.


Klicka här för länk till Konstfacks Instagramkonto och följ sidan redan nu!

Mitt Instagramkonto finner ni här.

BACK TO SCHOOL AUTUMN 2020

September 2020

Höstterminen startar med 4 veckor praktik för bästa Cecilia Ömalm en lokal konstnär som arbetar i ett flertal olika uttryck. Känd i branschen för sina fantastiska fotografier, kollage, ljusinstallationer och skulpturala verk ser jag så fram emot se hur hon arbetar och att vara henne behjälplig i pågående projekt. 

Första veckan ligger fokus på fotografering och bildredigering...

Mer information om Cecilia Ömalm finner ni här.

NOMINATED IN DESIGN COMPETITION

August 2020

Glada nyheter såhär i slutet av sommarlovet!

Mitt tävlingsbidrag Soffan BLOCK har gått vidare som ett av 50 nominerade bidrag i Sofacompanys designtävlingen som pågår just nu. 

Mellan den 14-21 augusti får alla som vill rösta på The Sofacompanys hemsida med en chans att vinna en alldeles egen soffa. Hur det går i tävlingen vet vi den 31 augusti...

Hjälp mig vidare i tävlingen genom att rösta här.

UPPDATERAD INFORMATION

Tusen tack alla som röstade på min design! Tyvärr inget pris denna gång men känner mig glad över att få dela 4:e platsen med 46 andra duktiga designers.

NEW LABELS

July 2020

Mina nya "hangtags" kom med posten idag så nu kan jag märka upp all min konst och design när helst det behövs. 

Jag har ändrat designen en hel del sen sist jag beställde både i form och layout för att hitta ett uttryck som bättre representerar mig och det jag skapar. 

Känner nog att jag lyckats med precis det...

VACATION OR NOT...

June 2020

Igår fick vi digitalt bevittna våra kandidat 3:or och master 2:or ta sin examen, få stipendium och skåla med varandra och lärarna i Spökparken. Idag har vi haft vår terminsavslutning via Zoom för att därefter få se och inspireras av vårutställning där de 195 elever som tar sin examen i år visar upp sina EX-arbeten digitalt via Konstfacks hemsida. Alla lösningar på att kunna mötas utan att ses och möjlighet att delta utan att vara där hade säkert känts konstigt om någon i höstas hade sagt till mig att det är såhär vi skulle genomföra och avsluta vårterminen 2020. Men med den vår vi haft har vi lärt oss just dessa knep - en del bra och en del sämre sätt har testats och visst har det funkat men den allra bästa avslutningspresenten vi kunde få var bekräftelsen på att vi ska få komma tillbaka till skolan i höst! 

Så vad händer i sommar? Min resa till Kroatien är inställd och vi får inte besöka min 96 åriga mormor på hennes äldreboende eller för den delen flyga dit. Museet är fortfarande stängt och om de öppnar i slutet på juni så är det i mycket begränsad skala och vi är många som delar på få arbetspass. Min plan - jo, preppa och bygga inför höstens utställning, skissa på idéer till EX-arbete, lite hemmafix och en sommarkurs på distans i Cirkulär textil, har ju ändå övat på det där med att studera digitalt hela våren...

KONSTFACK SCHOLORSHIP

April 2020

I år har jag fått den stora äran att få ett stipendium ur Ulla Fröberg Cramérs stipendiestiftelse för ett projekt jag arbetar med. Mer information om det kommer men som en liten "sneak peek" så har det med alla rullade tidningspapper att göra... 

Stipendiet delas ut två gånger per år till studenter och lärare vid Konstfack enligt följande kriterier:

"Disponibel avkastning skall användas till bildande av stipendier för obemedlade lärjungar vid Konstfack i Stockholm, hvilka genom godt uppförande, flit och större anlag deraf gjort sig förtjenta."

Jag är verkligen så tacksam och glad för stipendiet och det stöd det ger mig att slutföra mitt projekt!

SCHOOL FROM HOME

March 2020

Från och med nu kommer all utbildning på Konstfack att ske på distans för att undvika smittspridning av Covid-19 bland elever och lärare. För hur lång tid vet ingen idag. Hälsan kommer så klart alltid först och vi kan bara hålla tummarna för att vi snart är tillbaka i våra verkstäder. Tills dess så kör vi föreläsningar, handledning, redovisningar och fika över Zoom.

Håll avstånd men utan att ha taggarna utåt. Hjälp och ta hand om varandra så tar vi oss igenom detta!

EXHIBITION THIS AUTUMN

February 2020

Den 7 - 25 november 2020, Sintra konsthantverk och galleri, Landsvägsgatan 5 Haga, Göteborg

Vernissage lördag den 7 november 2020, kl 12.00-16.00.

Övriga öppettider är vardagar kl 11.00-18.00, lördagar kl 11.00-16.00, söndagar stängt t o m den 25 november 2020.

Till vintern har jag fått förmånen att visa upp papper som material och sälja min konst och design på Sintra konsthantverk och galleri i Göteborg. Jag har ett av deras fönster till mitt förfogande men exakt vad jag kommer bygga där får jag återkomma med lite närmare.

MOBILE ROOM

January 2020

Den 31 januari - 7 februari 2020, Konstfack, Telefonplan, Stockholm.

Tillsammans med eleverna på textil arbetar vi med att skapa mobila rum med biomimik i fokus. 

Min grupp har valt att arbeta med lager på lager som teknik och solrosens egenskaper som inspiration.

Kursen avslutas med en utställning i Vita havet på Konstfack. Kom och kolla!

Välkomna!

TRAIN - NIGHT AND DAY 

January 2020

Den 16-26 januari 2020, Konstfack, Telefonplan, Stockholm.

Just nu arbetar vi för fullt med ett projekt tillsammans med SJ där vi ritar och designar framtidens tåg avsedd för långresor genom Europa. Tillsammans med två klasskamrater och tre eleverna från IA har vi beslutat oss för att blicka 30 år framåt i tiden.

Året 2049 när tåget erbjuder det vi människor då behöver mest - Sömn och vila. Här intill ser ni en ljus- och luftinstallation som jag skapat till vår sovkupé.

THE YEAR 2019

January 2020

Dags att summera konst- och designåret 2019, ett helt fantastiskt år på så många sätt!! 

Med många nya lärdomar på skolan och jag har även i år fått möjlighet att visa upp min konst och design vid flera tillfällen som jag är så tacksam för. Ser med spänning fram emot var 2020 har att erbjuda...

Här visades min konst och design: 

 • Konstfacks Instagramkonto under en vecka i februari där jag visade upp min konst och design.

 • Utställning för Projekt "Normkritik", Konstfack.  

 • Mitt vägghängda verk Klan köptes in och deltog i Handelsbankens konstförenings konstlotteri under våren. Så roligt!

 • Mitt verk Soilu ställdes ut på sommarutställning "A Paper Art Fantasy", på Frövifors pappersbruksmuseum tillsammans med 7 andra pappersverk. 

 • Konst- och design skapade inom ramen för min utbildning.

 • Konstfacks årliga julmarknad.

KONSTFACK CHRISTMAS MARKET 

November 2019

Den 30 november - 1 december 2019, kl 10.00 - 17.00, Telefonplan.

I år kommer jag dela ett bord med en av mina fina kursare på Konstfacks årliga julmarknaden. Vi kommer båda att sälja egentillverkade saker som är både bra-att-ha och fina att titta på. Kom, kolla och köp!


Information från Konstfacks studentkår:

Julmarknaden på Konstfack är en årlig händelse, där studenter från alla institutioner säljer skulpturer, måleri, keramik, glas, smycken, textilier, kläder, dekorationer, och annat fint och roligt. Det finns också ett mysigt café där du kan köpa fika, samt en workshop där barn och vuxna kan göra egen konst.

Endast 20 kronor i entré. Vi har Swish.


Varmt välkomna!

BACK TO SCHOOL AUTUMN 2019

September 2019

Det har blivit dags för mig att påbörja mitt andra år på Konstfacks kandidatutbildning i Industridesign. 

Ser så fram emot alla nya spännande kurser, utmaningar och smart design som kommer rymmas i dessa vackra lokaler...

Följ mig på min resa här.

NEW WORK PLACE

May 2019

Från och med sommaren 2019 arbetar jag extra som museivärd på Naturhistoriska riksmuseet.

Som museivärd arbetar man i museets information, i museibutiken, i biljettkassan, på Cosmonova och som resursperson.

Det perfekta sommarjobbet som jag hoppas ska utvecklas till det perfekta extraarbetet även när skolan startar igen...


Kom och besök mig och detta fantastiska museum!

KLAN TO ART ASSOCIATION

May 2019

Våren 2019 är mitt verk KLAN med i Handelsbankens årliga konstlotteri. Det ska bli så spännande att se var verket hamnar härnäst... 

KLAN är skapad av filt, trä och metall och är en vidareutveckling av mitt verk FAMILJEBAND där jag skapar samma form/mönster i vitt kopierings-papper.

KLAN visades upp för första gången i samband med Gerlesborgsskolans vårutställning i maj 2018 och direkt därefter på Galleri Helle Knudsen där verket också såldes. 

Bilden på konstföreningens hemsida är inte av bästa kvalitet så jag tar mig friheten att använda en egen bild.

A PAPER ART FANTASY

May 2019

Den 15 juni - 31 augusti 2019, Frövifors Pappersbruksmuseum, Frövi.

Vernissage lördag den 15 juni kl 11.00-14.00. 

Övriga öppettider är tisdag-lördag kl 10.00-16.00 t.o.m. den 31 augusti 2019.

Tillsammans med 7 andra konstnärer har jag fått förmånen att bygga en egen liten värld av papper till utställningen "A Paper Art Fantasy" som visas vid Frövifors pappersbruksmuseum i sommar.

Verket jag kommer ställa ut heter SOILU och är uppbyggt av tusentals remsor av vitt kopieringspapper. Formen ringlar sig i ett vattenliknande mönster, ett slutet kretslopp i både stillhet och konstant rörelse, som förstärks av de reflektioner den skapar. Upplyst av färg hänger SOILU ner från taket och väller ut över podiet.

SOILU har fått sitt namn efter en sjö i en by i nordöstra Finland som rymmer stora delar av min familjehistoria.


Kom och besök utställningen i sommar! 

EXHIBITION

April 2019

"Soilus Arv", den 11 - 14 april 2019, ateljé 5, Konstfack, Stockholm.

Vernissage torsdag den 11 april kl 16.00-18.00.

Ett skolprojekt där vi utforskat en personlig frågeställning ur ett normkritiskt perspektiv och därefter skapat varsitt konstnärlig uttryck.

Läs mer om projektet här.

KONSTFACK INSTAGRAM

Februari 2019y

Den 4 - 10 februari 2019 kan ni följa mig på Konstfacks Instagramkonto. 

Min plan är att publicera minst två poster varje dag där jag bland annat visar:

1. Vad klassen och jag får göra under en vanlig skolvecka samt en tillbakablick på vår första termin på skolan.

2. Min konst och design som jag skapar utanför skolmiljön.


Klicka här för länk till Konstfacks Instagram och följ sidan redan nu, mitt Instagramkonto finner ni här.

THE YEAR 2018

January 2019

Nytt år och nya spännande utmaningar att anta så dags att summera året 2018 - och vilket fantastiskt år jag har haft. Jag har mått toppen, kommit in på Konstfack tillsammans med 13 fina klasskamrater och jag har fått visa upp min konst och design vid så många fina tillfällen. Ser med spänning fram emot var 2019 har att erbjuda...

Här har min konst och design visats 2018: 

 • Gerlesborgsskolans vårutställning       
 • Avgångsklassens utställning på Galleri Helle Knudsen  

 • Sommarutställningen, Galleri Helle Knudsen 

 • Sommarskyltning, Antalis showroom         

 • Utställning för Projekt "Kung Saga", Konstfack 

 • Arbetsprover till  Konstfack          

 • Soloutställning "Tvåtusen sjöar" på Galleri Candyland

 • Konstfacks årliga julmarknad.

MERRY CHRISTMAS! 

December 2018

Önskar er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År tillsammans med nära och kära! 

För mig är en riktigt god jul detsamma som en vit jul. En jul där alla, barn som vuxna, får känna lugn och värme i ett tryggt och kärleksfullt sammanhang utan stök, bråk, och oro. 

En jul utan alkohol och droger är en vit och God Jul för ALLA!


Kram!!


KONSTFACK CHRISTMAS MARKET

December 2018

Den 1 - 2 december 2018, kl 10.00 - 17.00, LM Ericssons väg 14, T-bana eller buss till Telefonplan.

I år kommer jag dela ett bord med en kursare från ID2 på julmarknaden. Vi kommer båda att sälja egentillverkade saker som är bra-att-ha och fina att titta på. Kom, kolla och köp!


Information från Konstfacks studentkår: 

Julmarknaden på Konstfack är en årlig händelse, där studenter från alla institutioner säljer skulpturer, måleri, keramik, glas, smycken, textilier, kläder, dekorationer, och annat fint och roligt. Det finns också ett mysigt café där du kan köpa fika, samt en workshop där barn och vuxna kan göra egen konst. 

Endast 10 kronor i entré. Vi har Swish.


Varmt välkomna!

EXHIBITION

November 2018

Utställningen "KUNG SAGA x ID", visas upp den 22 - 28 november 2018, Biblioteksgången, Konstfack, Stockholm.

Vernissage torsdag den 22 november kl 16.30-19.00. 

Övriga öppettider är under skoltid måndag - fredag kl 09.00 - 16.00 t o m den 28 november 2018.

Skolprojekt är ett spännande samarbete med särgymnasiet Kung Saga där vi skapat individanpassade sittmöbler till varsin elev. 

Läs mer om projektet här.


Varmt välkomna!

SOLO EXHIBITION

November 2018

Soloutställningen "Tvåtusen sjöar", visas den 9 - 25 november 2018, Galleri Candyland, Gotlandsgatan 76, Stockholm.

Vernissage fredag den 9 november kl 17.00 - 22.00. 

Övriga öppettider är fredag - söndag kl 13.00 - 16.00 t o m den 25 november 2018.

I år har jag fått den stora äran att bli inbjuden att ställa ut några utav mina verk och fotografier på det konstnärsdrivna galleriet Candyland på söder. De verk som visas under perioden är: TVÅTUSEN SJÖAR, FAMILJEBAND, SFÄR, INHALE, EXHALE och LAGER 1-8. 

Fredag den 23 november vaktas utställningen av konstnär Cecilia Ömalm, övriga dagar är jag på plats. Kom och kolla!

Mer information om Candyland och min utställning finner ni här.


Varmt välkomna!

BACK TO SCHOOL AUTUMN 2018

September 2018

Den 3 september 2018, Konstfack, Stockholm.

I år påbörjar jag min 3-åriga kandidatutbildning i Industridesign på Konstfack i Stockholm.

Med en mångårig karriär inom ekonomi, HR och projektledning bakom mig tog jag hösten 2016 beslutet att det var dags för mig att helt byta bana för att utforska och utveckla min kreativa sida. Efter två år på förberedande konst- och designskolor, först på Konstskolan i Stockholm och därefter på Gerlesborgsskolan, sökte jag i år till Konstfack för första gången - och kom in.

För mig är god design en smart kombination av finess, form och funktion.

WINDOW EXHIBITION

June 2018

Sommar i Sverige, den 26 juni - 30 september 2018, Antalis, Birger Jarlsgatan 23, Stockholm.

I år har jag fått den stora äran att skapa och bygga Antalis sommarskyltning. Pappersformerna som visas är byggda i tre olika nyanser ur Antalis serie Popset. Skyltningen har fått namnet - "Sommar i Sverige" - och hänger i Antalis stora fönster ut mot Birger Jarlsgatan 23.

Sommar i Sverige är tillverkad av tusentals remsor av papper i 3 nyanser ur serien Popset, mått ca 360x400 cm.

Här finner ni mer information om Antalis.


Kom förbi och titta vet jag! 

GALLERY EXHIBITION

June 2018

Den 7 - 27 juni 2018, Galleri Helle Knudsen, Sandsborg,

AW/Vernissage torsdag den 7 juni kl 17.00-20.00

Konstnärer: Sofia Heinonen, Andrea Grath, Amanda Karlsson, Emma Larsson, Kersti Rågfelt Strandberg, May Lindholm, Frank Olsson, Annika Toijanen, Björn Camenius, Frida Johansson, Lukas Cornix, Maria Lund.

Mitt verk "Tusen sjöar"  består av exakt ettusen remsor av vitt kopieringspapper monterade i en träram, mått 70x70x5 cm. 

För mer information, klicka här


Varmt välkomna!

GALLERY EXHIBITION

May 2018

Den 19 - 27 maj 2018, Galleri Helle Knudsen, Sandsborg.

Vernissage lördag den 19 maj kl 12.00-16.00

Konstnärer: Alicia Borssén, Joel Graw, Charlotta Öberg, Mimo Listerfelt, Annika Toijanen, Fanny Danelid, Anna Ek, Nellie Stoltz, Caroline Ullman, Adina Fohlin, Marielle Göthberg, Anna Berggren, Sofia Herelius.

Följande av mina verk visades: KLAN, DOV, SFÄR och TUSEN SJÖAR. 

För mer information, klicka här


Varmt välkomna!

SPRING EXHIBITION

May 2018 

Affisch skapad av Ana Hultgren Mejias.  

Den 10 - 13 maj 2018, Gerlesborgsskolan, Hjorthagen.

Vernissage torsdag den 10 maj kl 13.00-16.00

Kom och skåda, ta del av och inspireras av skolans första- och andraårselevers konst. Vi utlovar en grupputställning där vi visar bland annat bildkonst, installation, skulpturala verk, performances & videoverk. 

Följande utav mina verk visades på utställningen: GENERATIONSSKIFTE, TUSEN SJÖAR, RINGDANS, KLAN, LAGER och SFÄR.

För mer information, klicka här.


Varmt välkomna! 

SOLO EXHIBITION

November 2017

Soloutställningen Gungar med mormor, den 20 - 24 november 2017, Gerlesborgsskolan, Hjorthagen.

Att producera verk, hålla och presentera en soloutställning i skolans lokaler ingår som en naturlig del av Gerlesborgsskolans konstnärliga grundutbildning. Utställningen genomförs under årskurs 2 och eleven får själva välja hur och vad de ska visa upp.

Vid min utställning fokuserade jag på mitt finska arv, min mormors historia och tre generationer förstfödda kvinnor - min mormor, min mamma och jag. Samtliga verk är byggda med olika typer av papper och trädetaljer som huvudmaterial.

Följande av mina verk visades upp under min soloutställning: GENERTIONSSKIFTE, TUSEN SJÖAR, GUNGAR MED MORMOR, REDSKAP PÅ FINSKA, RINGDANS, SFÄR och PAPILJOTT. 

SPRING EXHIBITION 

Maj 2017

Den 31 maj - 6 juni 2017, Konstskolan i Stockholm, Kungstensgatan 45, Stockholm.

Vernissage 31 maj kl 16.00-19.00. 

Vi på Konstskolan har i vårt slutprojekt arbetat med temat Identitet. Utställningen ingår som en del av Vår utställning i vilken fem av Folkuiversitetets Konst- och kulturutbildningar ingår. Ordet identitet har fått en aktualiserad betydelse i vår tids samhällsdebatt. Begreppet genomlyses i korta workshopar och i ett eget konstnärligt arbete. Vi vill utforska och visualisera temat på utifrån politiska, sociala och psykologiska aspekter.

Mitt verk - FAMILJEBAND - är tillverkat av 1 700 st remsor vitt kopieringspapper som monterats på och i en ram utav träreglar. Mått 300 x 200 cm.


Varmt välkomna!