LIST 

Kandidatarbete - BFA i Industridesign från Konstfack, 2021.

En internetsökning på frasen "Framtidens boende" leder till spaningar om smarta och underhållsfria hem för att skapa en känsla av frihet i våra liv. Mindre boendeyta till förmån för fler gemensamma utrymmen och rum som har både flexibel funktion och förvaring. Men hur kan vi på ett enkelt sätt anpassa dagens hem efter framtidens behov?

Mitt examensarbete fokuserar därför på lösningar för ett mer aktivitetsbaserat boende i framtiden. Lösningar som passar alla typer av hem med fokus på att vara lätta att förändra efter behov och som inte kräver stora ingrepp i bostadens struktur. Designen ska hjälpa oss att få plats med allt vi behöver för att leva ett fullt liv, oavsett hur många kvadratmeter vi bor på.

LIST är ett modulärt system med flexibla funktioner så som dold förvaring, rumsavdelare och tillfälliga arbetsytor. Tillverkad av obehandlade träribbor för LIST in en naturlig och varm känsla i ditt hem. Välj mellan olika träslag eller behandla träribborna med olja, bets eller färg för att skapa ett unikt uttryck med just din LIST.